English

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat
2018. 11. 28.

Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő lesz a Páger Antal-díj jövő évi kitüntetettje. A szakmai kuratórium döntését, melynek tagjai Hegedűs D. Géza, Tordy Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Szalma Tamás, Réz András és Gyarmati Antal, a mai napon hagyta jóvá Makó város képviselő-testülete.

A makói önkormányzat által 2001-ben alapított elismerést minden évben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A díj maga a színészlegenda arany pecsétgyűrűjének a pontos mása, melyet maga is elismerésként kapott 80 éves korában a Vígszínháztól. Az átadásra minden évben a Kossuth-díjas színművész születésnapjához, január 29-hez legközelebb eső hétvégén kerül sor Makón a Hagymaházban, az eseményen részt vesznek a színművész élő rokonai is.

Hegyi Barbarának alkalma volt együtt játszani a 87 éves koráig folyamatosan színpadon álló színészóriással, az Elveszett paradicsom című filmben mindketten szerepeltek, Páger Antal a forgatás idejében hunyt el.

Még ajánljuk

Kapcsolat

Felhívjuk figyelmüket, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztára, Szervezési Irodánk és az Allee Bevásárlóközpontban működő jegyárusító pontunk csak email-en vagy telefonon elérhető. Kérjük, forduljanak bizalommal kapcsolattartójukhoz vagy keressék kollégáinkat a weboldalunkon található elérhetőségeink egyikén.

A vigszinhaz.hu oldalon és Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük, és a veszélyhelyzet elmúltát követően ismét szeretettel várjuk Önöket a Vígszínház és a Pesti Színház előadásaira!

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443