English

Elindult a Víg+
2024. 02. 16.

Megújult programokkal várja a Vígszínház művészetközvetítő műhelye azokat, akiket érdekelnek a színház kulisszatitkai vagy kipróbálnák magukat színházi helyzetekben. A Víg+ kulisszajárásokkal, improvizációs és drámapedagógiai foglalkozásokkal, hétvégi játszóházzal, iskolás csoportoknak szóló, előadásokhoz kapcsolódó programokkal, valamint a nyugdíjas korosztálynak szóló délelőtti eseményekkel várja az érdeklődőket.

Havonta több alkalommal a VígTourok keretében a résztvevők betekinthetnek a Vígszínház kulisszái mögé. A vezetett túrán nemcsak az épületet ismerhetik meg az érdeklődők, hanem izgalmas történeteket hallhatnak a színház működéséről, a színházi szakmákról, és azt is megtudhatják, miként jut el egy előadás az olvasópróbától a premierig.

A Vígszínház fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalabb korosztályokkal is megismertesse a színház varázslatos világát, nyitottá tegye őket az előadások befogadására, és segítséget adjon nekik a színházi élmény feldolgozásához. Havonta egy hétvégi alkalommal a Vígszínház színházpedagógusai – Lévai Barbara és Zewde Eszter – a Vígjátszóba várnak minden játszani és kalandozni vágyó 6-10 éves gyermeket.

A 15 év feletti érdeklődőket a Nyílt Műhely játékos improvizációs műhelyfoglalkozásai várják. Színházi előképzettség nem szükséges, csupán jókedv és nyitottság. Míg az iskoláscsoportok külön egyeztetett időpontokban kulisszajárásokon vagy drámapedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, utóbbin akár saját iskolájukban is.

Az Előadás+ ráhangoló vagy feldolgozó foglalkozásain a szakemberek a diákokkal a látott darab kapcsán felmerülő, saját életükhöz és csoportjukhoz kapcsolódó témákat dolgoznak fel interaktív, játékos formában. A foglalkozások – korosztálytól függően – az alábbi előadásokhoz kérhetők iskolás csoportoknak: A padlás, A Pál utcai fiúk, Pinokkió, 80 nap alatt a föld körül, Lóvátett lovagok, Barátom, Harvey, Kinek az ég alatt már senkije sincsen, A diktátor, A nagy Gatsby, Az öreg hölgy látogatása, Az üvegcipő, Krum, Magyar Elektra, Mondjad, Atikám!, Toldi, Szeget szeggel, A kastély, K utazásai, A Nyugat császára, Sirály.

A zárt csoportban működő Víg Egylet heti rendszerességű alkalmain a középiskolás résztvevők egy, a színház repertoárján futó előadás témáját összművészeti eszközökkel járják körbe. A közös munka fókuszában a kritikus gondolkodás, a kreativitás, a kollaboráció és a kommunikáció fejlesztése áll. A csoportba legközelebb 2024 szeptemberében lehet jelentkezni, melyről a Víg+ Instagram oldalán lehet tájékozódni.

A Vígkorúak sorozata a nyugdíjas korosztálynak szól. A háromórás eseményen a közös játék és beszélgetés mellett kulisszatitkokról, aktuális bemutatóinkról is mesélnek. A résztvevők megismerhetik a színház működését, találkozhatnak a színház munkatársaival, akik szakmájuk mesterfogásaiba is beavatják őket.

További információ: www.vigszinhaz.hu
A Víg+ Instagram oldala: https://www.instagram.com/vigplusz/ 
E-mail: vigplusz@vigszinhaz.hu