English

Aranylemezes A Pál utcai fiúk című előadásunk
2017. 03. 21.

Országos klippremier péntek este az rtl.hu-n

Eszenyi Enikő adta át A Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek az előadás hanganyagából készült, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány aranylemezét március 21-én este. A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játék bemutatóját alig negyed éve tartottuk a Vígszínházban, ezalatt az idő alatt több mint 55 ezren látták Marton László magával ragadó rendezésének eddigi 52 előadását. A Dés László-Geszti Péter alkotópáros az előadáshoz írt Mi Vagyunk A Grund című dalának klipje március 24-én este debütál az rtl.hu-n, az RTL Magyarország online felületén.

„Nagyon büszke vagyok a társulatra, és halás vagyok a Vígszínház közönségének, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták A Pál utcai fiúkat” – mondta Eszenyi Enikő az aranylemez átadása kapcsán. „Házi szerzőnk, Molnár Ferenc csodálatos regénye világhódító útja után hazatalált a Vígszínházba. Én hiszem, hogy Molnár Ferenc is elégedetten és boldogan nézné végig Marton László korszakos rendezését, örömmel hallgatná Dés és Geszti nagyszerű dalait.”

Az előadás hanganyagából a Tom-Tom Records gondozásában készült kiadványon a Vígszínház fiatal tehetségi éneklik a Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalokat. Bokaként Wunderlich Józseftől hallhatjuk, hogy „éljen a Grund!”, Nemecsekként Vecsei H. Miklós a nagy füvészkerti fürdése után becsületről és bátorságról énekel, Áts Feriként pedig Józan László veszi fel a vörös inget.

A Mi Vagyunk A Grund című dal népszerűsége A Pál utcai fiúk bemutatása óta töretlen, tavaszi meglepetésként elkészült hozzá a videóklip is, melynek országos klippremierjét péntek este 19 órakor tartjukk az rtl.hu-n. Így bárki bepillanthat az előadásba, melyet ha élőben szeretnénk látni, jó előre kell terveznünk, hiszen a rendelkezésre álló havi 11-12 ezer jegy az aktuális kontingens megnyitása után alig egy munkanap alatt elfogy.

Az előadásról:

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők. Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, amelyeket minden generáció újra-és újra felfedez magának.

Marton László rendező teremtette meg a Vígszínházban azt a fiatalokat is megszólító, magyar zeneszerzőknek teret adó és új zenés műveket bemutató hagyományt, amelynek újabb kiemelkedő állomása A Pál utcai fiúk. A darabot a regény alapján Grecsó Krisztián írta, munkáját Radnóti Zsuzsa dramaturg segítette, a koreográfus Horváth Csaba.

„Megvan a következő tuti: A dzsungel könyve, A padlás és a Túl a Maszat-hegyen mellé A Pál utcai fiúk - az újabb zenés darab, amelyen generációk fognak megrendülni és elérzékenyülni.”
Csáki Judit / 168óra

„A Pál utcai fiúk vígszínházbeli adaptációjától valósággal felrobbant a zsúfolásig telt színház.”
Marik Noémi / Vasárnapi Hírek

„Ha minden jól megy, unokáink is látni fogják, akárcsak A dzsungel könyvét vagy A padlást.”
Orosz Ildikó / Magyar Narancs

„A lépcsős gubbasztásért közelharc folyik, a betegség miatt megmaradó belépőkre pedig csoda, hogy még nem kell licitálni.”
Papp Lídia / Élet és irodalom
 
„Nem érdemes álmok és vágyak nélkül élni, ebben a hitben erősít meg a vígszínházi A Pál utcai fiúk előadása. Ahogy "A fogadalmi dal" utolsó sora visszhangzik: "Miért félnénk? Miért élnénk, ha nem egy álomért?"”
Balogh Gyula / Népszava

A Pál utcai fiúk

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők. Mindnyájan emlékszünk az einstandolásra, a gittegyletre, a füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsek megrázó önfeláldozására. Költészettel és emlékekkel teli hívószavak ezek, Molnár Ferenc legendás regényéből, amelyet minden generáció újra és újra felfedez magának. 

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk - aranylemez-átadás

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy jegypénztáraink június 12-től augusztus 21-ig zárva tart. 
Szervezési Irodánk június 20-tól augusztus 21-ig 14-18 óráig tart nyitva. 

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-3920
06-1-329-3921
06-1-329-2340

06-80-204 443