English

Radnay Csilla

Radnay Csilla Budapesten született. Az érettségit követően 2003-ban, tizenhét éves korában, felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakára Ascher Tamás és Novák Eszter osztályába. Egyetemi gyakorlatát a Centrál Színházban töltötte, majd 2007-ben, a diploma megszerzését követően itt is kapott szerződést. Ezzel egy időben egykori osztálytársaival együtt megalapította a HOPPart Társulatot. Vendégművészként a Nemzeti Színház János Vitéz című előadásában is szerepelt. A közös munkát követően Alföldi Róbert igazgató szerződtette a Nemzeti Színházhoz, amelynek 2009 és 2013 között volt a tagja. A Nemzetiben többek között olyan előadásokban láthatta őt a közönség, mint a Mephisto vagy a Mohácsi-testvérek Egyszer élünk... című darabja. 2013-ban a Szegedi Szabadtéri Színpadon bemutatott István, a királyban Gizella szerepét játszotta el.

2013-ban csatlakozott a Székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatához. 2016-tól hat éven szabadúszóként dolgozott, játszott a Radnóti Színházban, a Gólem Színházban, a Narratíva csoportnál, az Orlai Produkciós Iroda előadásaiban, dolgozott Kecskeméten és Szegeden, majd 2022-ben a Vígszínház társulatának tagja lett.

Zongorán, fuvolán és csellón játszik.

Színházi munkái mellett rendszeresen forgat, eljátszotta a Nyitva című romantikus játékfilm női főszerepét, és szerepelt az Apatigris, a Bátrak földje és A besúgó című sorozatokban.

Díjak

2011 – Legjobb 30 év alatti színésznő | POSzT
2012 – Junior Prima díj
2023 – „A kiscsillag is csillag”-díj | Vígszínház

Radnay Csilla