English

A Nyugat császára online közvetítés
2021. 05. 17.

John Millington Synge, az „ír reneszánsz” egyik legjelentősebb drámaírójának A Nyugat császára című darabját közvetítjük online június 5-én a Vígstreamházban. A Pesti Színház előadását Rudolf Péter rendezésében, Waskovics Andrea, ifj. Vidnyánszky Attila, Kőszegi Ákos, Hegedűs D. Géza, Majsai-Nyilas Tünde, Gyöngyösi Zoltán és Karácsonyi Zoltán főszereplésével láthatja a közönség.

Synge szatírikus komédiája több mint száz év távlatából is aktuális kérdéseket feszeget, az aljas bűn és a magasztos tett közötti határok elmosódásával jogosan teszi fel a kérdést: ki ma a hős? A történet mindenki számára ismerős: egy távoli, eldugott kis falu, ahol a nincstelen lakók egy szebb és érdekesebb életre vágyakoznak. Miközben Pegeen, a helyi fogadós lánya izgalomról álmodozik, egy messziről jött idegen váratlan vallomással érkezik. A hirtelen jött beismerés pedig felkavarja az állóvizet a világvégi, útszéli fogadóban.

Az előadásra jegyet vásárolni június 6. 20:00-ig van lehetőség. A megváltott jeggyel az előadás június 5. 19:00 és június 6. 23:00 között tekinthető meg, felvételről!

Jegyvásárlás: online-vigszinhaz.jegy.hu/event/a-nyugat-csaszara/