English

GRUND koncert a Vígszínházban
2023. 01. 30.

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Ember Márk, Medveczky Balázs, Wunderlich József, Zoltán Áron és a zenekarvezető Fesztbaum Béla. A csapat február 12-én két koncertet is ad a Vígszínházban, ahol A Pál utcai fiúk dalai mellett több, legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és néhány hazai és külföldi klasszikus a rock világából is hallható lesz.

„A Pál utcai fiúk előadásai végén, olyan csodálatos hangulat alakult ki és alakul ki mind a mai napig, hogy úgy éreztük, ezt valamilyen formában tovább kell vinnünk, ez az előadás nem érhet véget a tapsrendnél! Adta magát egy iskolai rockzenekar, egy tanár-diák csapat ötlete” – idézi fel az indulást Fesztbaum Béla, aki az előadásban Rácz tanár úr szerepét játssza.

A csapat megalakulása óta számos vidéki városban és fesztiválon fellépett, rendszeres vendégei a Kultkikötőnek, legutóbb 2022 augusztusában Kolozsvár Fő terén adtak fantasztikus hangulatú koncertet, mely eddigi fennállásuk kiemelkedő eseménye volt. Több mint 12.000 néző előtt léptek fel, vendégként Dés László csatlakozott hozzájuk. A sok színházi elfoglaltság miatt ritkán koncerteznek, egy naptári évben mindössze 7-8 alkalommal.

Minden koncert valódi ünnep, a vígszínházi alkalmak pedig igazán különlegesek! A közönség nagy szeretettel fogadja, ennek a legendás előadásnak a tagjait, akikkel most nem színészként, hanem zenészként találkozhat. „Hálásak vagyunk régi és új rajongóinknak, akik érdeklődésükkel megtisztelnek bennünket! Igyekszünk minden alkalomra valami újdonsággal is készülni, ha időnk engedi” - mondja a zenekarvezető, aki azt is fontosnak tartja, hogy koncertjeiken együtt élheti át a „grund” élményt a zenén keresztül minden generáció, közösen énekelhetik a jelen és a múlt emblematikus dalait.

Igazi örömzene A Pál utcai fiúk színészeitől, február 12-én a Vígszínházban, ahol a koncert után dedikálás is várja a közönséget.

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar Kolozsváron (2022)

https://www.youtube.com/watch?v=lD4LCD7grKk

További információ: https://www.vigszinhaz.hu/program.php?mid=fxn9ZhKveLpqMd&eventid=919863

www.grundfiuzenekar.hu