English

Kabaré bemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
2021. 06. 24.

A Kabaré című világhírű musicalt mutatta be a Vígszínház július 9-én és 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb nagysikerű műve a füstös, fülledt, de magával ragadó berlini éjszakába vezet minket, a mámor, a leplezetlen vágyak és a határtalan szenvedélyek birodalmába. A látványos, népszerű slágerekkel teli zenés produkciót Béres Attila rendezte.

Az előadás zártkörű főpróbáit május 31-én és június 1-jén meghívott egészségügyi dolgozók tekinthették meg, a színház ezzel fejezte ki háláját az elmúlt embert próbáló időszakban végzett áldozatos munkájukért. 125 éves történetünkben először, nem a Vígszínház épületében, hanem a légvonalban alig néhány száz méterre lévő Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartottuk meg bemutatónkat végre a nagyközönség előtt.

A mű középpontjában a híres és hírhedt Kék Angyal mulató angol származású énekesnője, Sally Bowles és az 1929 szilveszterén Berlinbe érkező, és ott ihletet kereső fiatal amerikai író, Cliff Bradshaw szerelmének története áll a weimari köztársaság végnapjaiban. A cseppet sem idillikus szerelemre sötét árnyékot vet a történelem, de a berliniek még éjszakai lokálokba járnak, fékevesztetten mulatnak, miközben életükbe észrevétlenül bekúszik a terror és az embertelenség.

A musicalt 55 éve mutatták be a Broadwayn, alapjául John Van Druten: I am a camera című szövegkönyve és Christopher Isherwood néhány novellája szolgált. Ebből készült 1972-ben Bob Fosse rendezésében a 8 Oscar-díjat elnyert filmváltozat Liza Minnellivel a főszerepben, mely meghódította az egész világot. Népszerű betétdalait, a Money-Money-t, a Mein Herrt és a Kabarét azóta dúdoljuk.

Főbb szerepekben Seress Zoltán, Szilágyi Csenge/Dobó Enikő, Kern András, Igó Éva, Brasch Bence és Horváth Szabolcs látható.

A Vígszínház 2021/22-es évadjára szóló bérleteink továbbra is elérhetők honlapunkon:

Bérletvásárlás: www.vigszinhaz.hu/jegy/berletek

Jegyvásárlás a szeptemberi és októberi műsorunkra: vigszinhaz.hu/musor

Előadásfotók - Kabaré