English

Két új kiadvány jelent meg a Vígszínházról
2023. 05. 12.

Illyés Ákos, a színház főmérnökének szerkesztésében A Vígszínház 125 éves épületének története címmel megjelent kiadvány igazi kuriózum! Csodálatos archív fotókkal, eredeti építész- és látványtervekkel, vezet végig a színház alapításának ötletétől az épület tervezési elképzelésein át, az építésen, a megnyitáson, a háborús pusztuláson, az újjáépítésen, és az azt követő évtizedeken keresztül egészen napjainkig.

A Fesztbaum Béla és Gellért-Robinik Péter szerkesztette album,  A Vígszínház 25 éve (1996-2021) régi hagyományt követ. Színházunk időről-időre megjelentet egy összefoglaló kiadványt, amely igyekszik egy kötetbe sűríteni az áttekinteni kívánt időszak művészeti eseményeit, társulati és egyéni teljesítményeit. A Vígszínház közelmúltja, elmúlt 25 éve, közös történetünk, rengeteg fotóval, egy hiánypótló albumban.

A Vígszínház 125 éves épületének története 11 000 Ft
A Vígszínház 25 éve (1996-2021) 7 000 Ft

Az új kiadványok mellett megvásárolhatják Hullan Zsuzsa VÍG-SZÍN-HÁZON BELÜL című könyvét is. A kötetben ikonikus vígszínházi tagokkal készült beszélgetéseket olvashatnak, többek között Börcsök Enikővel, Venczel Verával, Bárdy Györggyel vagy Kern Andrással. A könyv egy kellemes időutazás élményét nyújtja az olvasónak, visszarepülve a múltba és felidézve a színház falain belül rejlő titkokat.  

A kiadványok megvásárolhatók Szervezési Irodánkban (Pannónia utca 8.), illetve az előadások előtt és a szünetekben a Vígszínház nézőterének bejáratával szemben lévő jegyértékesítő pultnál.