English

Lesz majd úgy | Váczi Eszter és a Quartet koncertje

június 6. csütörtök, 19:00
Jegyvásárlás

A VÁCZI ESZTER és a QUARTET 2024-ben hét év után adja ki legújabb, immáron ötödik albumát, LESZ MAJD ÚGY címmel. Az album elkészítése során az Artisjus-díjas szövegíró Váczi Eszter a kortárs irodalom egyik elismert alakjával, Mesterházy Balázs költővel dolgozott együtt, a VEQ-től megszokott, kompromisszumot nem ismerő, magas minőségű jazz-zenét egyben a zene és az irodalom, a dalszöveg és a versszöveg közötti játékká, egy sajátos, de mindenki számára fontos, megkerülhetetlen kérdéseket boncoló világ születésének terepévé téve.

Az ebből a párbeszédből születő, a jazz és az irodalom határterületein mozgó album bemutatójára 2024. június 6-án 19 órától kerül sor a budapesti Pesti Színházban. Eszter szándékai szerint az est nem egyszerűen lemezbemutató koncert, és ennyiben nem csak zenei est lesz, de a koncertet megelőzően Juhász Anna kulturális menedzser moderálása mellett a szerzők meglepetésvendég részvételével művészeti kerekasztal-beszélgetés formájában beszélgetnek zene, szöveg, dalszöveg és versszöveg viszonyáról, a közös alkotómunkáról, arról, hogy miképpen született meg az új lemez anyaga, hogyan történt a saját, egyedi szövegvilágok találkozása, kinek milyen az irodalomhoz való viszonya.

VÁCZI ESZTER és a QUARTET
A zenekar 2002-ben alakult, első lemezük 2009-ben jelent meg, amelyet további három LP és egy EP követett. A zenekar névadó énekesnője az Artisjus-díjas Váczi Eszter jazz-énekesnő (korábbi zenekarai: JAZZ+AZ; Szörp)

Diszkográfia:
Vissza Hozzád – 2009 (arany- és platinalemez)
Eszter Kertje – 2011
Belső Tenger – 2014
Mégsem múlik el (EP) – 2016
Egy perc – 2017
https://www.veq.hu 

MESTERHÁZY BALÁZS, hét kötetes író, költő. Könyvei a Jelenkor, a Kalligram és a PRAE kiadók gondozásában jelentek meg.
www.mesterhazybalazs.com