English

Sally Potter
Party

október 14. péntek, 19:00
Jegyvásárlás
október 29. szombat, 15:00
Jegyvásárlás
november 16. szerda, 19:00
Jegyvásárlás

fekete komédia

Minden sikeres nő mögött áll egy másik nő…

Janet, ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni ezt a nagy győzelmet. Ezen a baráti összejövetelen azonban minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit jobb lenne, ha inkább magában tartana. Mindeközben rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég távol marad, és néha váratlan helyekről előkerül egy pisztoly is…

2017-ben A vendégek címmel mutatták be az angol forgatókönyvíró és rendező, Sally Potter filmjét, amelyből a szerző saját maga készített színpadi változatot. A Partyt az elmúlt időszakban több európai színház is műsorára tűzte. Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség.

Az előadás 18 éven aluliaknak nem ajánlott. 

Az Adventure Pictures Sally Potter által írt mozifilmje alapján.

A színdarab Magyarországon a Samuel French, Inc.-t képviselő Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) közötti megállapodás alapján kerül színre.

Fordító/Dramaturg: KOVÁCS KRISZTINA
Díszlet: KHELL CSÖRSZ
Jelmez: LISZTOPÁD KRISZTINA
Világítás: CSONTOS BALÁZS

Súgó: ÁDÁM DOROTTYA
Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
A rendező munkatársa: SZLÁDEK KATA, SKRABÁN JUDIT

RENDEZŐ: PACZOLAY BÉLA

Bemutató: 2021. december 4., Pesti Színház