English

Tájékoztatás előadásaink látogatásáról
2021. 09. 04.

Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy az EMMI legfrissebb, szeptember 4-én megküldött állásfoglalása alapján a színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges!

A Vígszínház tegnapi közleményével annak a jogkövető tájékoztatási kötelezettségnek tett eleget, mely a fenntartóktól kapott állásfoglalás miatt vált szükségessé.

Az EMMI-től kapott alábbi sajtóközlemény tisztázza a helyzetet és legnagyobb örömünkre továbbra is minden nézőt fogadhatunk a Vígszínház előadásaira!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kulturális események látogatottságának pontosító tájékoztatása

A kulturális terület védettségi szabályozását a 484/2020 Kormányrendelet tartalmazza, amely részletesen leírja a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvények köret.

Minden kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható.

A jelenlegi szabályozás azonban, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.