English

Úristen, zene is lesz! - Kovács Marci és a Szakértők koncertje

A kaposvári Csak egy szöggel kezdődött és emblematikus előadások sorával folytatódik azóta is az együttműködés Kovács Márton zeneszerző és Mohácsi János rendező között. Közösen jegyzett színpadi munkáik zenei anyagából válogat Kovács Marci és a Szakértők koncertje, az Úristen, zene is lesz!, amelyen a zenészek mellett színpadra lép 78 színész, közülük néhányan szólóénekesként – mások mellett Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter, Hevér Gábor és Stohl András –, hogy együtt idézzék meg az elmúlt két évtized Mohácsi-bemutatóinak összetéveszthetetlen hangulatát.

A Szakértők Zenekar muzsikusai Kovács Márton vezetésével több mint húsz éve zavarják Kaposvártól New Yorkon át Budapestig Mohácsi János rendező színházi előadásait Istentől elrugaszkodott hangszereikkel. Januári koncertjükön viszont egy mindent elsöprő hungaricum hangáradatot zúdítanak a Vígszínház nagyra becsült közönségére a Csak egy szög (Kaposvár), az Egyszer élünk (Nemzeti Színház), az Egy piaci nap (Radnóti Színház), s nem utolsó sorban az Üvegcipő (Vígszínház) kacskaringós ritmusain és melódiáin keresztül.

A Szakértőkkel természetesen ezen az estén is együtt énekel, muzsikál többek között Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter, Hevér Gábor, Stohl András valamint a valaha volt kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagjai, a valaha volt budapesti Nemzeti Színház Egyszer élünk társulatának tagjai, a Radnóti Miklós Színház Egy piaci nap társulatának tagjai, a Vígszínház Üvegcipő társulatának tagjai, és megannyi szabadúszó színművész. 

megannyi MOHÁCSI-előadás + 13 MUZSIKUS + 78 SZÍNÉSZ + 1000 NÉZŐ = 1 KOVÁCS MARCI & A SZAKÉRTŐK-KONCERT

A Szakértők:
Ágoston Béla: szaxofonok, alt klarinét
Bárány Tamás: szaxofonok
Bodor Tibor „Teskó”: harmonika, hárfa
Csíkvár Gábor: bőgő
Ekkert Miklós: trombita
Horváth Ferenc: cimbalom
Kápolnás Attila: karinétok, szaxofonok
Kovács Márton: hegedű, ének
Móser Ádám: harmonika
Nagy Zoltán „Macska”: pozan
Sebesi Tamás: dobok, ütők, ének, hupák (pvc-drum)
Wagner-Puskás Péter: billentyűk
Zságer-Varga Ákos: billentyűk, hupák (pvc-drum)

Szólóénekesek: Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter, Czakó Julcsi, Edvi Heni, Hevér Gábor, Bányai Kelemen Barna, Stohl András, Kulka János

Doboló – Muzsikáló – Éneklő kórus:
a valaha volt kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagjai, a valaha volt budapesti Nemzeti Színház Egyszer élünk társulatának tagjai, a Radnóti Miklós Színház Egy piaci nap társulatának tagjai, a Vígszínház Üvegcipő társulatának tagjai, és megannyi szabadúszó színművész.

Látvány: Khell Zsolt
Fény: Znamenák István
Hang: Zságer-Varga Ákos, Maczkó Róbert

Rendező: Mohácsi János