English

Szabad a tánc! - A Duda Éva társulat gálaestje

A 15. évadot indító Duda Éva Társulat exkluzív támogatói gálaestet rendez a Vígszínház nagyszínpadán vendégművészek közreműködésével.

A két felvonásos est megidézi a Társulat eddigi munkásságának legfőbb mérföldköveit, valamint új, izgalmas kollaborációkat hoz létre, ugyanis a tánc mellett a zene és a színház világából érkező ismert előadók színesítik a rendezvényt. A “Szabad a tánc” kampány folytatásaként a gálaműsor szeretné felhívni a figyelmet a független színházi- és táncos szféra financiális kihívásaira, az esemény bevétele a Társulat hosszú távú, fenntarthatóbb működését segíti.

Vendégművészek: 
Dés László, Dinyés Dániel, Fekete Giorgio (Carson Coma), FollowTheViolin (Farkas Izsák), Földes Eszter, Gubik Petra, Kálid Artúr, Kolonits Klára, Lőrinc Katalin, Nagy Ervin, Sena DagaDub, Szabó Kimmel Tamás, Szarvas Dávid

A Duda Éva Társulat mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált a hazai táncművészeti életnek, évente több mint 10.000 néző élvezi előadásaikat. Fővárosi játszóhelyük a Nemzeti Táncszínház, de emellett nagy sikerrel vendégszerepelnek belföldön és nemzetközi fesztiválokon is. Missziójuk, hogy újabb nézői és társadalmi rétegekkel ismertessék és szerettessék meg a kortárstáncot. Fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata. A Társulatot az előadóművészek komplex tudása és szuggesztív előadói minősége, valamint a sokszínű repertoár előadásaiknak köszönhetően egyediség, újszerűség, lendületesség jellemzi. 

Duda Éva többszörösen díjazott koreográfus és rendező számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek, filmek koreográfusa. A Vígszínházban olyan produkciókon dolgozott, mint a Koldusopera, a Lovakat lelövik, ugye?, a Rómeó és Júlia, a Hegedűs a háztetőn, illetve a jelenleg is nagy sikerrel futó A Kastély című előadás.

Táncművészek: Eleonora Accalai, Bundschuh Vera, Deák Kristóf, Dragos Dániel, Gyugos Dominik, Ivanov Gábor, Kovács Mátyás, Kováts Tibor, Lajter Eszter, Mészáros Fanni, Nagy Csaba Mátyás, Pataki Noémi, Szabó Áron, Szilvási Anna, Temesvári Zsófia

Zene: Farkas Izsák, Szarvas Dávid, Molnár Tibor, Kunert Péter, Astor Piazzolla, Maurice Ravel
Jelmez: Kiss Julcsi, Huszár Kató, Masa Richárd, Opra Szabó Zsófia, Mosolygó Anna
Tissue tréner: Adolf Diána
Díszlet / tér: Duda Éva
Video mapping (FRIDA): Fekete Mátyás
Media design: Varga Vince
Társulati film: Szabó János
Fény: Pető József, Csontos Balázs
Dramaturg: Rainer - Micsinyei Nóra
Technikai vezető: Dragos Dániel
Produkciós munkatárs: Debrei Bernadett, Szekeres Diána
Szponzoráció, kommunikáció: Le Kim Evelin
Pénzügyi vezető: Huszár Ágnes
Társulati menedzser: Vodál Anita
Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix
Rendező asszisztens: Angyal Márta
Produkciós vezető: Vitárius Orsolya

Rendező-koreográfus: Duda Éva