English

Sally Potter
Party

Rendező: Paczolay Béla

Fordító: Kovács Krisztina

fekete komédia egy részben

Minden sikeres nő mögött áll egy másik nő…

Janet, ambiciózus politikus, akinek az a leghőbb vágya, hogy talpra állítsa hazája egészségügyi rendszerét. Álma megvalósulása most végre elérhető közelségbe kerül, hiszen megválasztották a brit árnyékkormány miniszterévé, és férjével illetve a legközelebbi barátaival szeretné megünnepelni ezt a nagy győzelmet. Ezen a baráti összejövetelen azonban minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit jobb lenne, ha inkább magában tartana. Mindeközben rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég távol marad, és néha váratlan helyekről előkerül egy pisztoly is…

2017-ben A vendégek címmel mutatták be az angol forgatókönyvíró és rendező, Sally Potter filmjét, amelyből a szerző saját maga készített színpadi változatot. A Partyt az elmúlt időszakban több európai színház is műsorára tűzte. Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség.

Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Az Adventure Pictures Sally Potter által írt mozifilmje alapján.

A színdarab Magyarországon a Samuel French, Inc.-t képviselő Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) közötti megállapodás alapján kerül színre.

Díszlet: KHELL CSÖRSZ
Jelmez: LISZTOPÁD KRISZTINA
Dramaturg: KOVÁCS KRISZTINA
Világítástervező: CSONTOS BALÁZS

Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
Súgó: ÁDÁM DOROTTYA
Rendezőasszisztens: SZLÁDEK KATA / SKRABÁN JUDIT

RENDEZŐ: PACZOLAY BÉLA

(19 órás kezdés esetén az előadás várható befejezési ideje: 20.20)

Bemutató: 2021. december 4., Pesti Színház