English

Hírek

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 20-án, szombaton este 19 órától Eszenyi Enikő betegsége miatt a Pesti Színházban A vágy villamosa helyett a Mondjad, Atikám! című előadásunk kerül színre.

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Elhunyt Bács Ferenc

Elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára, a Vígszínház társulatának egykori tagja.

Elhunyt Bács Ferenc

Műsorváltozás

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. április 15-én és 16-án este a Vígszínházban a Premier című előadásunk Eszenyi Enikő betegsége miatt elmarad. A megváltott jegyek a május 27-i és 28-i előadásokra érvényesek vagy április 30-ig visszaválthatók a Vígszínház jegypénztáraiban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk a kedves közönséget, hogy 2019. április 14-én a Mikve című előadás a Pesti Színházban betegség miatt elmarad. Helyette a Sógornők című komédiát láthatjá

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

A Kolozsvári Állami Magyar Színház A velencei kalmár című előadását 2019. május 6-án a Vígszínházban, a Homemade című előadást május 7-én a Házi Színpadon láthatják. Mindenkit szeretettel várunk!

Újra a Vígben a Kolozsvári Állami Magyar Színház

Válton bérletet!

Kedves színházi utazó! Ha most szeretne a rendszeres színházlátogatók táborához csatlakozni, akkor váltson Víg, Pesti vagy Kombinált bérletet, amivel az új bemutatókat tekintheti meg. Önnek csupán ki kell választania, hogy a hét melyik napján szeretne színházba járni, és megjelölheti azt a helyet is, ahol ülni szeretne. Az élményt és a felhőtlen szórakozást mi biztosítjuk!

Válton bérletet!

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Újra független előadásokat láthat a Vígszínház közönsége! A 2017/2018-as évadban a Pesti Színházban bemutatott független produkciók sikere után a Vígszínház 2019 júniusában Független Színházi Fesztivált rendez.

Független Színházi Fesztivál a Pestiben

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

40 éve, ezen a napon hunyt el Várkonyi Zoltán. Szeretettel emlékezünk a kiváló színészre, a nagyszerű rendezőre és legendás színigazgatóra, akinek kivételes szellemi öröksége, szenvedélyes színházeszménye a színház mindennapjaiban is tovább él: tanítványaiban, kollégáiban, a falakban.

Várkonyi Zoltánra emlékezünk

Júniusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy júniusi előadásaink jegyei április 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Júniusi jegyelővétel

Színházi Világnap 2019

Kedves Nézőink! 1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. 1978 óta pedig a Nemzetközi Színházi Intézet minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy megfogalmazza üzenetét a színházművészetről, kultúráról, világról, amelyet március 27-én világszerte minden színházban felolvasnak előadás előtt.

Színházi Világnap 2019

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Csapó Attilát, társulatunk fiatal tehetségét Soós Imre-díjjal tüntették ki a Színházi Világnap alkalmából. A díjat a MASZK Országos Színészegyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma alapította pályakezdő színészek számára.

Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy amennyiben a 2019. március 25-i bombariadó miatti lezárásra való tekintettel nem tudtak részt venni a Mondjad, Atikám! előadásán, a március 25-re szóló jegyüket visszaválthatják vagy becserélhetik a Mondjad, Atikám! június 12-i előadására 2019. április 5-ig jegypénztárainkban és a Szervezési Irodánkban. Megértésüket köszönjük!

Mondjad, Atikám! jegyek beváltása

NUREYEV BALETT GÁLA

A XX. század legnagyobb táncművésze, a felejthetetlen tatár-orosz Rudolf NUREYEV születésének 80. és halálának 25. évfordulója alkalmából került sor a művész nevét viselő „RUDOLF NUREYEV Nemzetközi Balettverseny” újabb eseménysorozatára, melyet első alkalommal 25 éve rendeztek meg. Ennek a versenynek a DÍJKIOSZTÓ GÁLAESTJE a Vígszínházban került megrendezésre 2019. április 5-én, a verseny győztesei és meghívott világsztár vendégek közreműködésével.

NUREYEV BALETT GÁLA

Tavaszköszöntő kedvezmény

A TAVASZ KÖZELEDTÉVEL KÜLÖNLEGES MEGLEPETÉSSEL SZERETNÉNK KEDVESKEDNI SZÍNHÁZUNK NÉZŐINEK. NÉGY ÚJ BEMUTATÓNKRA MOST 30% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATNAK JEGYET!

Tavaszköszöntő kedvezmény

Meghallgatás

A Vígszínház 2019. április 1-jén induló új, zenés produkciójához, valamint a következő évadban bemutatandó produkciókhoz színpadi rutinnal rendelkező személyeket keres, 18-40 éves korig az alábbi kategóriákban: - néptánc - electric boogie - hip-hop - akrobatikus tánc A meghallgatás időpontja: 2019. március 25. 15:00 Helye: Vígszínház, 1136 Budapest, Pannónia u. 1. A fényképes jelentkezéseket március 21-ig várjuk a titkarsag@vigszinhaz.hu e-mail címre.

Meghallgatás

Nőnapi meglepetés a Vígben

Nagy örömünkre idén a Vígszínházban egy igazán kedves gesztussal köszönthettük közönségünk valamennyi hölgy tagját nőnap alkalmából. A padlás március 7-i előadása után a Virággal egy mosolyért kezdeményezésnek köszönhetően az előadás szereplői egy-egy szál gyönyörű virággal kedveskedtek női nézőinknek. Szerettük volna azokat is megajándékozni, akiket személyesen nem tudtunk köszönteni. Aki párjával jött el a Premier című új bemutatónk március 10-i, este 7 órai előadására, a hölgyek jegyét ajándékba adtuk. Isten éltesse a nőket, boldog Nemzetközi nőnapot kívánunk!

Nőnapi meglepetés a Vígben

Májusi jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy májusi előadásaink jegyei március 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, jegypénztárainkban, Szervezési Irodánkban és az Alleeban, az emeleten található jegyárusító pultnál.

Májusi jegyelővétel

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Tisztelt közönségünk! 2019. február 9-én A Pál utcai fiúk előadása Vecsei H. Miklós betegsége miatt elmaradt. A jegyek április 12-re érvényesek vagy február 16-ig visszaválthatók a Vígszínház jegyértékesítési pontjain. Megértésüket köszönjük.

Elmaradt A Pál utcai fiúk

Liliom Vígegyetem

Február 12-én 17.30-kor ismét VígEgyetemet tartottunk! Molnár Ferenc remekművét, a Liliomot 2018 decembere óta játsszuk nagy sikerrel a Vígszínházban. A darab rendezője, ifj. Vidnyánszky Attila az alkotókkal és szereplőkkel várta izgalmas beszélgetésre az érdeklődőket.

Liliom Vígegyetem

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Megtartottuk új házi színpadi bemutatónk, a Nem vagyok Miriam! olvasópróbáját. Az Auschwitzot megjárt idős holokauszt túlélő, Miriam hosszú évtizedek elteltével úgy érzi, itt az ideje, hogy titkát felfedje családjának. A Nem vagyok Miriam! Péterfy Gergely átiratát Kincses Réka rendezi. A főszerepben Igó Éva.

Nem vagyok Miriam! olvasópróba

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Tisztelt közönségünk! Tájékoztatjuk önöket, hogy a Kádárné balladája 2019. január 18-i, 19-i és 22-i előadásai technikai okok miatt elmaradtak. A január 18-i előadásra szóló jegyek február 10-én 15 órára, a január 19-i jegyek február 17-én 19.00-ra, a január 22-i jegyek pedig a március 3-án 15 órára meghirdetett előadásra érvényesek. Megértésüket köszönjük, és az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

Kádárné balladája - a Vígszínház közleménye

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 14-én, hétfőn este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban a Játszd újra, Sam! helyett a Sógornők című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Baal olvasópróba

A Pesti Színházban megtartottuk a Baal olvasópróbáját. A 20. század emblematikus színházi alkotója, teoretikusa, a máig nagy hatású Bertolt Brecht. A Baal című költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. Horváth Csaba rendező-koreográfus a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.

Baal olvasópróba

Premier olvasópróba

A Vígszínházban megtartottuk a Premier olvasópróbáját. John Cassavetes legendás filmjének Magyarországon először látható színpadi változatát Martin Čičvák rendezi Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor és Börcsök Enikő főszereplésével.

Premier olvasópróba

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2019. január 2-án, szerdán este 19 órától Kern András betegsége miatt a Pesti Színházban A kellékes helyett a Toldi című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Pál utcai fiúk december 30-i előadása után Eszenyi Enikő nagy szeretettel emlékezett a Vígszínház legendás színésznőjére, Ruttkai Évára, aki most lenne 90 éves. A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján idén Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt.

Szilágyi Csenge kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy 2018. december 19-én, szerdán este 19 órától Stohl András betegsége miatt a Pesti Színházban A testőr helyett A kellékes című előadásunk kerül színre. A jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatóak. Megértésüket köszönjük!

Műsorváltozás a Pesti Színházban

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Decemberi ünnepek közeledtével fényben pompázik körülöttünk minden utca, üzlet, lakóház, fák, kandeláberek és a villamosok is szinte csilingelnek a körúton… A vágy villamosa újra színpadon Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő címszereplésével. Szépségről, egészségről, dívaságról, szerepálmokról, titkos ünnepi vágyakról, életigenlésről kérdeztem a művésznőt.

Álmok, vágyak ünnepi masnival - Életigenlők címlapinterjú Eszenyi Enikővel

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Nagy örömünkre Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál az elismeréshez! Hordós András társulati tagként több mint negyed évszázada játszik fontos szerepet a Vígszínház életében, előadásainak létrehozásában. Kelléktárvezetőként profizmusával, szakértelmével, találékonyságával és szervező képességével biztosítja az intézményben zajló munka szakmai hátterét. Kiemelten fontos alkotótárs a Vígszínház színművészei, rendezői és tervezői számára.

Hordós András Magyar Teátrum Díjban részesült

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, diplomája megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatába szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjat kapott. Mondjad, Atikám! című monodrámájában József Attilát játssza, ő Miskin herceg A félkegyelműben és Nemecsek A Pál utcai fiúkban. Most Ibsen John Gabriel Borkman című drámáját próbálja a Pesti Színházban, amelynek december 14-én lesz a bemutatója.

Ami most feladat Valló Péternél, amiatt szeret egy színész színész lenni – interjú Vecsei H. Miklóssal

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

Nagy örömünkre Venczel Vera Prima Díjban részesült! A Vígszínház társulata szeretettel gratulál a rangos elismeréshez!

Venczel Vera Prima Díjas lett! Gratulálunk!

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatához szerződött. Ő az Ózban a Bádogember, A Pál utcai fiúkban Barabás, a Háború és békében Dolohov hadnagy. Pár hete Junior Prima díjat kapott, most pedig Hugó szerepét próbálja Molnár Ferenc Liliom című drámájában, melynek december 15-én lesz a bemutatója. Zoltán Áronnal beszélgettünk.

„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – interjú Zoltán Áronnal

Februári jegyelővétel

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy februári előadásaink jegyei december 10-én délelőtt 10 órától érhetők el az interneten, a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztárában, szervezési osztályunkon, valamint az Allee Bevásárlóközpontban a 2. emeleten található jegyárusító standunknál. Szeretettel várjuk Önöket előadásainkra!

Februári jegyelővétel

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Csiby Gergely 2017-ben, Szántó Balázs pedig 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mindketten azonnal a Vígszínház társulatához szerződtek a diploma megszerzése után. Az évad elején sikeresen bemutatott Bulgakov dráma, a Bíborsziget után most Király Dániel első rendezését, a Kozmikus magányt próbálják. Az interjúban meséltek a különleges próbafolyamatról, és a színházi világban szokatlan műfajról.

"Egy nagyon-nagyon jó anyagot próbálunk" - interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő lesz a Páger Antal-díj jövő évi kitüntetettje. A szakmai kuratórium döntését, melynek tagjai Hegedűs D. Géza, Tordy Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Szalma Tamás, Réz András és Gyarmati Antal, a mai napon hagyta jóvá Makó város képviselő-testülete.

Hegyi Barbara kapja a Páger Antal-színészdíjat

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. A 2018/19-es évadtól a Vígszínház társulatának tagja, játszik a Mikvében, A félkegyelműben és A diktátorban is, most pedig a Liliomban Marika szerepét próbálja.

A Liliom egyszerűen gyönyörű! – interjú Waskovics Andreával

A Vígszínház ismét a legjobb magyar márkák között

A MagyarBrands program magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz immáron kilencedik éve. Olyan márkákat, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül is kiváló fogyasztói, kiváló üzleti és innovatív márka kategóriában. 2018-ban a Vígszínház ismét ebben a díjban részesült. A díjat Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője a VÍGLive élő adásában vette át.

A Vígszínház ismét a legjobb magyar márkák között

Ez a darab abszolút magában hordja a katarzis-élmény lehetőségét – Interjú Orosz Ákossal

2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában, majd a Maladype Színház vezető színésze lett. 2012-ben Junior Prima díjat kapott. 2015-ben szerződött a Vígszínház társulatához. Ő Stanley Kowalski A vágy villamosában, Raszkolnyikov a Bűn és Bűnhődésben, Vaszil Demagogol a nemrég bemutatott Bíborszigetben. Most éppen Ficsur szerepét próbálja a december 15-én bemutatásra kerülő Liliomban.

Ez a darab abszolút magában hordja a katarzis-élmény lehetőségét – Interjú Orosz Ákossal

Válogatáslemez készült Petri György verseiből, Vallai Péter tolmácsolásában

Közelgő születésnapja alkalmából szeretettel emlékezünk Vallai Péterre, aki 1987-től 2012-ben bekövetkezett váratlan haláláig a Vígszínház társulatának tagja volt. A nevét viselő Alapítvány Vallai Péter - a jövendő előadó művészetnek is kiemelkedően példaértékű intellektusú, megőrzendő, sőt tanítandó - életművének ápolását is céljai közé emelte, ezért a Gryllus Kiadó segítségével válogatáslemezt adtak ki Petri György verseiből szeretett kollégánk tolmácsolásában.

Válogatáslemez készült Petri György verseiből, Vallai Péter tolmácsolásában

Eszenyi Enikő volt a “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíjátadó fővédnöke

Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Vígszínház igazgatója volt a fővédnöke a 2008-ban létrehozott “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíj-program idei díjátadó ünnepségének. A program célja, hogy hozzájáruljon a tudományos és művészeti tevékenységet folytató 12-18 éves korú fiatalok tehetségének kibontakoztatásához, segítse és ösztönözze őket további eredmények elérésében.

Eszenyi Enikő volt a “Művész Leszek! Tudós Leszek!” ösztöndíjátadó fővédnöke

Még ajánljuk

Kapcsolat

Vígszínház - jegypénztár:
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitva tartás: 11.00-19.00

Vígszínház előcsarnok
Jegyvásárlás az előadások ideje alatt a földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító helyen.

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitva tartás: 13.00-19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 10.00-18.00; péntek: 10.00-17.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől péntekig 11 és 19 óra, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között.

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443