English

125 éves a Vígszínház

Százhuszonöt éve, 1896. május 1-jén nyitotta meg kapuit a Vígszínház. Az azóta eltelt időben a színház társulata 1443 előadást mutatott be, több ezer művész megfordult a színpadokon, míg a nézőtereken közel ötven millióan foglaltak helyet. A jubileumi évben a Vígszínház számos meglepetéssel várja majd a közönséget, az ünneplés május 1. és 8. között múltidéző, ingyenes online vetítéssorozattal kezdődik.

Az aktuális előadás online közvetítését este 19 órától ezen a felületen láthatja a közönség. Mindegyik produkció 24 órán keresztül tekinthető meg.

Tartsanak velünk és éljük át újra az elmúlt évek jelentős előadásainak katarzisát!  

A padlás

félig mese félig musical 9-99 éves korig

Szerző: Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter
Szövegkönyv: Sztevanovity Dusán, Horváth Péter
Rendező: Marton László 

A közvetítéssorozatot május 8-án minden idők legsikeresebb magyar zenés színpadi művének felvétele zárja. Ez az az előadás, amire a 125 év során a legtöbb néző váltott jegyet a Vígszínházban. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicalje generációk szívébe lopta el magát. Az archív felvételen az ős szereposztás látható: Rádiós szerepében Kaszás Attila, Igó Éva, Tábori Nóra, Hegedűs D. Géza, Méhes László, Pápai Erika, Rudolf Péter, Rácz Géza, Balázs Péter, Vallai Péter, Seress Zoltán és Sipos András látható.

Az előadásban szereplő Varázskönyv a Rubik Stúdióban készült Rubik Ernő tervei alapján Robinsont, a gépet Budavári István tervezte.

Bemutató: 1988. január 29., Vígszínház
Az előadás felvételének időpontja: 1988. 

Szereposztás, alkotók
Klikkeljen a szereposztásért és az alkotókért!

Szereplők

Rádiós Kaszás Attila
Süni Igó Éva
Mamóka Tábori Nóra
Barrabás/ Révész Hegedűs D. Géza
Herceg Méhes László
Kölyök Pápai Erika
Lámpás Rudolf Péter
Meglökő Rácz Géza
Témüller Balázs Péter
Detektív Vallai Péter
Üteg Seress Zoltán
Robinson Sipos András

Alkotók

díszlet Fehér Miklós
jelmez Jánoskuti Márta
dramaturg Radnóti Zsuzsa
zenei munkatárs Komlósi Zsuzsa
koreográfia Devecseri Veronika, Geszler György
rendezőasszisztens Kertes Zsuzsa
zenekari kíséret Presser Gábor
hangfelvétel Kiss István

Előadások

Körmagyar

Körmagyar

Május elsején Kornis Mihály 1989-ben bemutatott Körmagyar című darabja nyitja meg az ünnepi stream hetet. A rendszerváltás időszakának zajos színházi sikerét Horvai István rendezte. A Körmagyar a '80-as évek végi Magyarország mulatságos kor- és körképét mutatja fel parádés szereposztásban.

2021. május 1. szombat 19:00

Az udvari kalap

Az udvari kalap

Május 2-án Csiky Gergely Az udvari kalap című előadásával egészen 1965-ig repülhetünk vissza az időben. A Várkonyi Zoltán által rendezett produkcióban olyan legendás vígszínházi színészek láthatók, mint Sulyok Mária, Bilicsi Tivadar, Csákányi László, Tomanek Nándor, Harkányi Endre és Halász Judit.

2021. május 2. vasárnap 19:00

Macskajáték

Macskajáték

A még új játszóhelynek számító Pesti Színházban került sor a Macskajáték bemutatójára Sulyok Mária és Bulla Elma főszereplésével. Az előadás hosszú évekig volt műsoron. „Orbánné mindannyiunkat túlél” – nyilatkozta Sulyok Mária, akinek pályája során ez a szerep lett az egyik legemlékezetesebb alakítása.

2021. május 3. hétfő 19:00

Az üvegcipő

Az üvegcipő

Molnár Ferenc születésének 100. évfordulójára Az üvegcipő felújításával emlékezett a Vígszínház. A legendák szerint a darabban Molnár saját magánéleti válságát írta ki magából. Az előadás egyik érdekessége, hogy Irma szerepében debütált a Vígszínházban Pap Vera.

2021. május 4. kedd 19:00

Jó estét nyár, jó estét szerelem

Jó estét nyár, jó estét szerelem

1977-ben a Vígszínházban volt az ősbemutatója az előadásnak Marton László rendezésében. A mű nemsokára igazi saját fejlesztésű siker lett. Május 5-én az előadás 1982-es felvételén Presser Gábor dalai mellett Hegedűs D. Géza megrendítően őszinte alakítását is felidézhetjük.

2021. május 5. szerda 19:00

Csókos asszony

Csókos asszony

Május 6-án a fülbemászó daloké lesz a főszerep. A csak slágerkirálynak becézett Zerkovitz Béla Csókos asszony című operettjét 1987-ben mutatták be Iglódi István vendégrendezésében. A bájos Pápai Erika játszotta Pünkösdi Katót, Dorozsmay Pista nevű udvarlója pedig a feledhetetlen Kaszás Attila volt.

2021. május 6. csütörtök 19:00

Dühöngő ifjúság

Dühöngő ifjúság

A Dühöngő ifjúság című darab viharos sikerének titka sokak szerint nem is a szerelmi-négyszög történetben, hanem a főhős karakterében rejlik. Rudolf Péter első színházi rendezését, Kaszás Attila, Eszenyi Enikő, Igó Éva, Szarvas József és Mádi Szabó Gábor szereplésével évekig játszottuk teltházzal.

2021. május 7. péntek 19:00

A padlás

A padlás

A közvetítéssorozatot május 8-án minden idők legsikeresebb magyar zenés színpadi művének felvétele zárja. Ez az az előadás, amire a 125 év során a legtöbb néző váltott jegyet a Vígszínházban. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese – félig musicalje generációk szívébe lopta be magát.

2021. május 8. szombat 19:00

Még ajánljuk

Kapcsolat

Kedves Nézőink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványhelyzet miatt jegypénztáraink továbbra is zárva tartanak. A Szervezési Irodánk hétköznaponként 10 órától 18 óráig nyitva tart! 

Telefonon és online is keressenek minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-2340
06-1-329-3920