English

A Vígszínház 124. évadának műsora
2019. 05. 01.

A Vígszínház társulata klasszikus és új remekművekkel, inspiráló, elgondolkodtató, magas színvonalú előadásokkal várja hűséges, érdeklődő, kíváncsi közönségét. Folytonos megújulás, nyitottság a világra, az értékek megőrzése, magas művészi színvonal – ez a Vígszínház hitvallása a 124. évadban is.

A Vígben új zenés darab születik, A nagy Gatsby, fiatalos lendülettel, 20 év után az operett hangjai is felcsendülnek és Molnár Ferenc első bemutatója, A doktor úr is hazatér otthonába.

Korszakos alkotók állítják színpadra Shakespeare, Tolsztoj, Molnár, Spiró és Synge műveit. A Vígszínház társulata nem szokványos, formabontó előadásokkal bűvöli el és rázza fel nézőit a 2019/2020-as évadban. 

„Ahogy a Mágnás Miskában éneklik: „Bátorság és nonsalansz, ezzel győzni fogsz, van erre sansz...” Adjon erőt e pár sor mindig, szeressék a Víget úgy, ahogy eddig. Mi nem változunk, mi mindig a régi új vagyunk! A Nyitott Színház.” – mondta Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója évadhirdető beszédében május 1-jén.

A nagy Gatsby

A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t. Ide invitáljuk nézőinket, ebbe a luxussal, féktelenséggel, és kétségbeeséssel teli világba, amit egyetlen, vég nélküli kérdés hajt: hol vagy?

A nagy Gatsby

Mágnás Miska

Szívhez szóló melódiái és szerethető karakterei a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb darabjává tették a Mágnás Miskát. A gróffá öltöztetett lovászfiú története, melyben a főhős kifigurázza és megleckézteti a gazdagokat, minden kor közönségét megszólítja. Játékosság, humor, irónia és olyan mély szerelem, hogy belefájdul a szívünk – ez a Mágnás Miska sikerének receptje.

Mágnás Miska

A doktor úr

Molnár Ferenc A doktor úrral mutatkozott be a Vígszínházban, és rögtön elsöprő sikert aratott. Azóta Molnár Ferenc és a Vígszínház neve összefonódott, és mindmáig elválaszthatatlan. Molnár egyedülálló írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora, utánozhatatlan karakterei, a nagyratörő ügyvéd és a megnyerő szélhámos képtelen helyzetei ma is azonnal elnyerik a nézők tetszését. A színház legendás háziszerzőjének remekművét Zsótér Sándor állította színpadra.

A doktor úr

Honderű

Annamari vacsorára várja régi barátait, az egykori ciszter-diákokat, de még mielőtt az öregurak megérkeznének, egy végrehajtó állít be hozzá, hogy lefoglalja a vagyontárgyait. A fiatalember többszöri kérés ellenére sem hajlandó távozni, így tanúja lesz egy nagyon különös összejövetelnek, melynek célja nem a kedélyes múltidézés, hanem egy párbaj. 

Honderű

Anna Karenina

Anna, megbecsült férje oldalán él, és imádatig szereti kisfiát. Harmonikusnak látszó házasságát váratlanul felborítja találkozása egy ifjú katonatiszttel. Végzetes szerelem szövődik közöttük, és Annának választania kell... Tolsztoj remekművét, a világirodalom egyik legismertebb és legcsodálatosabb alkotását Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője vitte színre. 

Anna Karenina

A Nyugat császára

Valahol, egy isten háta mögötti ír faluban, annak is a végén, a kocsmába beállít egy ágrólszakadt, vézna fiatalember, és azzal henceg, hogy megölt valakit és az igazságszolgáltatás elől menekül. Rögtön komoly tekintélyre tesz szert a kisszerű szeszcsempészek és nyomorgó falusiak között, akik igazi hőst látnak benne. A fiatalember pedig a felé áradó csodálattól szinte megtáltosodik… 

A Nyugat császára

II. Richárd

II. Richárd, a fiatal uralkodó sorsa egyben a hatalomért folyó harc története. Intrika, árulás, jogtiprás, megalkuvás. A mű kiemelkedik a királydrámák közül költői szépségével, ma is élő és fölismerhető szereplőivel. Az előadást a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor állította színpadra.

II. Richárd