English

Kik vagyunk?

BALASSA JUSZTINA

Színházi nevelési szakember, a Vígdiák program vezetője. Gimnazistaként Földessy Margit stúdiójának volt oszlopos tagja, ahol később tanársegédként is jelen volt a stúdió életében. Gimnázium után az Új Színház Stúdióban szerzett színész II. diplomát Huszár Zsolt és Pokorny Lia osztályában. 2014-ben magyar alapszakon, színháztudomány specializáción, 2017-ben irodalom- és kultúratudomány mesterszakon végzett a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2015-ben elvégezte Kaposi László drámapedagógiai tanfolyamát. Nyári táborokban tánc- és drámatanárként tevékenykedett több éven keresztül. A Manna Kulturális Egyesület színházpedagógiai programjának vezetője, több a Bethlen Téri Színházban futó előadásban közreműködik színházi nevelési szakemberként. A Vígdiák program alapítója, A Vígszínház csapatának 2014 óta tagja.


KÁLÓCZ LÁSZLÓ

Színházi nevelési szakember. Egerben az Eszterházy Károly Főiskolán szerzett diplomát mozgóképkultúra és médiaismeret szakon. 2001-ben kezdett dolgozni a Kerekasztal Színházi Nevelési Központnál, melynek 2008-ig tagja volt. Kaposi László mellett több neves szakemberrel dolgozott együtt, így szerzett tapasztalatot színész-drámatanárként a színházi nevelési szakmában. 2011 óta független szakemberként van jelen több színház életében, az elmúlt években dolgozott a Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színházban, a Nemzeti Táncszínházban, a Pesti Magyar Színházban és Bethlen Téri Színházban is. A Káva Kulturális Műhelyben meghívott színész-drámatanárként több projektben is részt vesz, illetve a határon túli magyar tanítási nyelvű iskolák életében és a szlovákiai magyar színházi nevelési szakmában meghatározó szerepet betöltő Vekker Műhely több programjában is dolgozik. A Vígdiák csapatának 2016 óta tagja.


LOVÁSZI EDINA

Színésznő, énekesnő, színházpedagógus. A Keleti István Művészeti Iskolában szerzett színész II. diplomát, majd a Pannon Egyetemen végzett magyar irodalom és színháztörténet szakon. Színész-drámatanárként dolgozott többek között a KÁVA és a Kerekesztal színházi nevelési társulatokkal, valamint drámapedagógusként gyermek színjátszó táborban vezetett színjátszó csoportot. A Vígszínház mellett foglalkozásokat tart diákoknak a Bethlen Téri Színházban is. Játszott a Kabóca Bábszínházban, később pedig szabadúszó színészként számos más hazai bábszínházban. Saját zenekara Lovászi Edina és zenekara néven koncertezik országszerte. A Vígdiák csapatának 2018 óta tagja.


SOMOGYI TAMÁS

Rendező, színházpedagógus. Diplomáit a veszprémi Pannon Egyetemen szerezte színháztörténet, magyar és drámapedagógia tanár szakon. Dolgozott drámatanárként a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatán és állandó vendégrendező a Nemes Nagy Ágnes Színészképzésben. Rendszeresen tart tréningeket, workshopokat színészeknek. Számos színházpedagógiai foglalkozással összekötött ifjúsági előadás rendezője és elismert bábszínházi rendező. Előadásai hazai és nemzetközi színházi fesztiválokon egyaránt komoly sikert arattak. A Vígdiák csapatának 2016 óta tagja.